felipe

LA DEDICACIÓ D'UNA EMPRESA A LES BELLES ARTS

Els inicis de JAURENA, S.A.- MIR, es remonten a l'any 1933 en un atrotinat taller de pigments, situat al carrer Lepanto de Barcelona, que es dedicava a la distribució de pigments naturals i olis a les dorgueries de la comarca de Barcelona.

Degut a la demanta d'alguns clients, es va començar la el.laboració de colors a l'oli de manera totalment rudimentaria i manual, aconseguint de seguida una gran acceptació entre els artístes; aquesta activitat, de mica en mica, va anar desplaçant la de distribució de pigments.

La Guerra Civil espanyola va obligar a paralitzar tota activitat fins que l'any 1939 i gràcies a la iniciativa i dedicació de D. Felipe Jaurena Setoaín, es va reempendre el camí ja iniciat anteriorment en la fabricació de colors artístics i barnissos per a les Belles Arts.

Degut a l'éxit del nostres materiales, el taller es va quedar petit i l'empresa es va trasllada al carrer Farigola, allí, s'incorporen varies tricilíndriques, la primera envasadora automàtica... És en aquest moment que s'inicia la comercialització dels productes per tot l'estat espanyol.

L'any 1970, amb l'empresa totalment consolidada i en un gran moment d'expansió comercial, un terrible incendi destrueix totes les instal.lacions obligant a paralitzar tota activitat industrial.

Novament, amb el coratge i caracter emprenedor de D. Felipe Jaurena Setoaín, juntament amb el seu equip de col.laboradors, aconsegueixen remontar l'empresa amb menys de 2 mesos i recomençar de nou la fabricació en una altre factoria.

Actualment, estem a la segona generació i disposem d'una cuarta factoria. Els materials que elabora JAURENA-MIR, s'importen als cinc continents com a fruit de l'estreta relació que sempre ha mantingut JAURENA-MIR amb el món de les Belles Arts.

fabrica


tub


colorsPRINCIPAL ] SUPERIOR ]